Subscribe:

duminică, 17 mai 2009

Două dansuri medievale la Noaptea Muzeelor din Sighişoara

Împreună cu Garda Cetăţii Sighişoara

Dansuri medievale la Sighişoara

Clubul Talentelor la Noaptea Muzeelor din Sighişoara datorită parteneriatului cu Sighişoara





Copiii din Clubul Talentelor, club ce îşi desfăşoară activitatea la Biblioteca Municipală St.L.Roth Mediaş a fost prezent la Noaptea Muzeelor în 16 mai 2009, ediţia a II-a, la Sighişoara, reprezentând Mediaşul şi Asociaţia Mediaşul pentru Cultură.

Parteneriat cu Asociaţia pentru promovarea turismului cultural Sighişoara - România


În urma parteneriatului încheiat cu Asociaţia pentru promovarea turismului cultural Sighişoara - România am adus în 8 mai 2009, la dezvelirea plăcii de nume a Bibliotecii Municipale St.L.Roth Mediaş, Garda Cetăţii din Sighişoara.

http://www.muzeusighisoara.blogspot.com/
http://www.gardacetatiisighisoara.blogspot.com/

Expoziţia Vedenii la Biblioteca Municipală St.L.Roth Medias





În 8 mai 2009, Amza Gabriel vine din Timişoara cu expoziţia fotografică având ca temă: Vedenii. Dânsul se prezintă în felul următor: “Vedenii, reprezintă o viziune a umanităţii exprimată prin fotografie. Pe cât posibil am încercat să adun în ea laturile naturii umane şi idealurile ei. Expoziţia aş vrea să exprime o viziune de ansamblu asupra viselor şi speranţelor noastre, a tuturor.”

Amza Gabriel nu este străin meleagurilor noastre, deoarece dânsul a fost prezent cu lucrări şi la Festivalul Internaţional de Film şi Artă Fotografică, de la Mediaş organizat de Serviciul Cultură şi Spectacol din februarie 2009, unde a câştigat şi un premiu pentru originalitate.

Prima acţiune: Lansare de carte la Biblioteca Municipală St.L.Roth Mediaş




Lansarea cărţii ”Ciocoiul cu adresă de e-mail” , autor Cătălin Horaţiu Popa a avut un mare succes la Biblioteca Municipală St.L.Roth Mediaş. Prin parteneriatul cu Asociaţia Mediaşul pentru Cultură, cititorii au avut parte de o nouă provocare, şi o nouă apariţie editorială.

Cartea lansată în 5 mai 2009, de la ora 12.00 este un exemplu clar al spuselor lui Nicolae Filimon, cel care l-a creat pe faimosul Dinu Părurică, eroul primului roman realist românesc din acele vremuri şi vine la aproape 150 ani de la apariţia romanului Ciocoii vechi şi noi, iar scrierile sunt foarte contemporane, actuale. Ceea ce urmează, se vrea a fi o actualizare, nu a metodelor, care sunt aceleaşi, ci a mijloacelor moderne de punere în practică a descrierii ciocoiului modern, neavând cu nici un chip pretenţia să ajungă la nivelul scrierii lui Nicolae Filimon.

Următoarea acţiune în parteneriat cu Biblioteca Municipală St.L.Roth Mediaş va avea loc în 8 mai 2009,vernisajul fotografului Amza Gabriel din Timişoara.