Subscribe:

marți, 25 mai 2010

Alte fotografii de la Blăjel





"Moştenire din Bătrâni" - câştigătorii de la Blăjel





Câstigătorii Festivalului "Moştenire din Bătrâni", organizat la Blăjel în Duminica de Rusalii sunt:


- Liceul Dumbrăveni , care au prezentat Şezătoarea de Sânziene

- Şcoala cu clasele I - VIII Micăsasa cu o suită de dansuri folclorice din Zona Târnavelor

- Şcoala cu clasele I - VIII Blăjel cu Purtata Fetelor şi Şezătoare tradiţională .


Premiul de excelenţă a fost acordat elevei din clasa I de la Şcoala cu clasele I - VIII Bratei, care a recitat poezia "Duşmancele" de George Cosbuc şi de solista preşcolară de la Grădiniţa "Prichindel" din Micăsasa .


Asociaţia "Mediaşul pentru Cultură" a premiat toate şcolile participante, acordând astfel 20 de premii ce au constat în diplome, cărţi şi pliante. S.C. PANMEDS.A. a sponsorizat cei 500 de elevi participanţi cu pachete de biscuiţi.

joi, 20 mai 2010

Alte fotografii realizate la Noaptea MUZEelor la Sighişoara

Pentru alte fotografii accesaţi http://muzeusighisoara.blogspot.com/







duminică, 16 mai 2010

Noaptea Muzeelor la Sighişoara - Sărbătoarea Muzelor

Caliope, muza dansului, cântecului şi elocvenţei a venit la Sighişoara, în 15 mai 2010, însoţită de tinerii din Asociaţia "Mediaşul pentru Cultură", la întâlnirea cu cele opt surori ale ei, fiicele lui Zeus.

Primele fotografii de la Noaptea Muzeelor 2010 Sighisoara


miercuri, 12 mai 2010

Asociaţia "Mediaşul pentru Cultură" şi SC PanMed SA - parteneri la Festivalul de la Blăjel

Festivalul folcloric „Moştenire din bătrâni”, ajuns la a VII-a ediţie se va desfăşura la Blăjel în 23 mai, începând cu ora 9.00. Scopul organizării acestui festival este promovarea prin cântec şi joc a tradiţiilor culturale specifice poporului român.

Obiectivul principal este să cultivăm sentimente de respect şi recunoştinţă pentru păstrarea tradiţiilor româneşti şi să atragem un numâr cât mai mare de elevi participanţi.

Aflat la cea de-a VII- a ediţie, festivalul reprezintă un eveniment important la nivel judeţean. Dovada necontestată este numărul din ce în ce mai mare al şcolilor participante. Dacă în primii ani participau la festival doar câteva şcoli din zonă, anul trecut au fost înscrise la concurs un număr de 16, cu un total de aproximativ 400 elevi.


Organizatori: Inspectoratul Şcolar al judeţului Sibiu, Primăria Blăjel şi Şcoala cu clasele I - VIII Blăjel

Parteneri: Asociaţia "Mediaşul pentru Cultură" şi SC Panmed SA

20 de tineri ai Asociaţiei "Mediaşul pentru Cultură" vor participa la Noaptea Muzeelor din Sighişoara


A doua ediţie a Nopţii Muzeelor organizată la Sighişoara de către Muzeul de Istorie, în 15 mai 2010 este ocazia de afirmare pentru tinerii din Mediaş, voluntari în cadrul Asociaţiei "Mediaşul pentru Cultură".

Un grup de tineri vor evolua pe scenă în cadrul acestei manifestări, iar alţii vor realiza un material cu fotografii şi interviuri despre ceea ce înseamnă Noaptea Muzeelor din Sighişoara.

PROGRAM NOAPTEA MUZEELOR 2010
Tema: “MUZELE LA MUZEU DE NOAPTEA MUZEELOR”

20,00 - Grupurile de poeţi, comedianţi, astrologi, dansatori conduşi de cele nouă muze pleacă din Parcul Mare din Oraşul de Jos spre Cetate în acordurile muzicale ale Fanfarei Oraşului
20,05 - Primarul Municipiului Sighişoara si directorul Muzeului de Istorie va urează un bun venit la Noaptea Muzeelor, ediţia 2010
20,15 - Apariţia celor nouă muze , fiicele lui Zeus şi ale Mnemnosynei, zeiţa memoriei – efecte speciale, dansul muzelor
20,20 - Sophie’s Kindergarten - spectacol surpriză
20,30 - Grădiniţa ˝Târnava˝ Sighişoara – dans, dans, dans
20,40 - Şcoala Generală ˝Radu Popa˝ - Urania, muza astronomiei
20,50 - Gimnaziul de Stat ˝Zaharia Boiu˝ - Erato, Muza poeziei de dragoste
21,00 - Şcoala Generală Seleuş –Clio, Muza Istoriei
21,10 - Grupul de tineri ai Asociaţiei ˝Mediaşul pentru Cultură˝ - dans, dans, dans
21, 25 - Gimnaziul de Stat ˝Victor Jinga˝ - Polyihymnia, Muza retoricii – dialoguri şi comunicare
21, 40 - Gimnaziul de Stat ˝Nicolae Iorga˝ - Terpsichore, Muza Dansului
21, 50 - Liceul teoretic ˝Josef Haltrich˝ - Melpomene, Muza Tragediei
22,00 - Gimnaziul de Stat ˝Aurel Mosora˝ - Thalia, Muza Comediei
22,15 - Gimnaziul de Stat ˝ Octavian Goga˝ - Calliope, Muza Poeziei Epice, Ivcelnaiv un tip fictiv, este printre noi
22,35 - Gimnaziul de Stat ˝Miron Neagu˝ - ˝Clio, Muza Istoriei aşa cum ni s-a arătat nouă˝
22, 45 - Premierea celor mai frumoase lucrări ale elevilor şi preşcolarilor expuse în sala de expoziţii temporare de la parterul Turnului cu Ceas pe tema celor Nouă Muze

Vizitaţi Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas, expoziţia ˝Cele Nouă Muze˝ de la parterul turnului, Colecţia de Arme Medievale şi Camera de Tortură!
În această noapte specială intrarea este LIBERĂ!

luni, 10 mai 2010

„Noaptea Muzeelor”, a doua ediţie la Sighişoara (judeţul Mureş)


Muzeul de Istorie Sighişoara (http://muzeusighisoara.blogspot.com/) organizează a doua ediţie a NOPŢII MUZEELOR în data de 15 mai 2010.

Prima ediţie a Nopţii Muzeelor a avut loc în 14 mai 2005, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa. În 2008 şi 2009 şi Muzeul de Istorie Sighişoara a organizat acest eveniment care s-a dovedit a fi un succes datorită unei ample implicări a comunităţii locale şi a unui număr mare de vizitatori.

Titlul evenimentului din acest an este „MUZELE LA MUZEU DE NOAPTEA MUZEELOR”.

În noaptea de 15 mai 2010, vizitatorii nocturni care vor urca în cetatea Sighişoarei vor fi surprinşi să descopere scene de viaţă mai puţin obişnuite.

Cele nouă muze (Calliope,Clio, Erato, Euterpe, Melpomene, Terpsichore, Thalia, Polyhymnia,Urania)vor dansa în jurul Turnului cu Ceas şi se vor arăta publicului.

„Grupul de poeţi, comedianţi, astrologi, dansatori conduşi de cele nouă muze va pleca din Parcul Mare din Oraşul de Jos la orele 19,45 spre Cetate unde porţile Turnului cu Ceas se vor deschide larg toată noaptea pentru primirea oaspeţilor.

Dansuri, teatru, expoziţii tematice, muzică şi poezie vă vor încânta pe parcursul acestei nopţi. Muzeul de Istorie din Turnul cu Ceas (iluminat feeric special pentru a marca momentul) va fi deschis GRATUIT pentru vizitare în tot acest timp”, comunică Lorina Hent, bibliograf comunicare şi relaţii publice din cadrul Muzeului de Istorie din Sighişoara.