Subscribe:

duminică, 3 aprilie 2011

Campania „Citeşte în siguranţă!” şi „Lumea Copiilor” , emisiunea Tatianei Albu, Radio Mediaş 725









De Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” lansează Campania: „Citeşte în siguranţă !”

De Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” lansează Campania: „Citeşte în siguranţă !”

În perioada aprilie – iunie, timp de 13 săptămâni, în fiecare sâmbătă, la emisiunea „Lumea Copiilor”, prezentată şi realizată de Tatiana Albu, la Radio Mediaş 725, copiii vor primi : cărţi, reviste cu jocuri, poezii şi poveşti, orare frumos colorate şi broşuri, ca daruri din partea Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

„Scopul acestei Campanii este acela de a contribui la educarea copiilor din Mediaş, oferindu-le reviste, cărţi specifice vârstei lor şi broşuri care promovează siguranţa lor pe Internet. Este foarte important ca generaţia de mâine din municipiul nostru să cunoască marea cultură universală ”, comunică Jenel Marin, Preşedinte al Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

În fiecare an, pe data de 2 aprilie – data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen – în întreaga lume se marchează, începând din 1967, „Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret”.

Anul acesta aniversăm 205 ani de la naşterea marelui prozator şi poet danez Hans Christian Andersen (n. 2 aprilie 1805, Odense, Danemarca - d. 4 august 1875, Copenhaga), celebru pentru basmele sale binecunoscute.

Printre cele mai cunoscute poveşti ale sale se numără „Crăiasa Zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” şi „Răţuşca cea urâtă”. În timpul vieţii, H.Ch. Andersen a fost omagiat de Regii epocii sale şi aclamat pentru că a adus multă bucurie copiilor din întreaga Europă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi străine şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume şi astăzi.

La concursurile organizate în cadrul emisiunii radiofonice „Lumea Copiilor”, cei mai mici ascultători care vor participa, vor citi despre micuţele Sirene din serialele de televiziune.

Campania “Adoptă un Bătrân” la Mediaş

„Pe bătrâni i-aş învăţa că moartea nu vine cu bătrâneţea, ci cu uitarea”, scria Gabriel Garcia Marquez în Ultima sa scrisoare către cititori.

Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” derulează în această perioadă o campanie de sprijinire a persoanelor vârstnice, ai căror copii sunt plecaţi din Mediaş. În Campania „Adoptă un Bătrân” ne propunem să constituim un grup de 50 de persoane care să adopte 50 de bătrâni singuri. Aceştia vor fi ajutaţi integreze în societate, să devină activi şi să fie pretuiţi. Le vom oferi ocazia să comunice, să interacţioneze cu tinerii, copiii sau alte persoane de aceeaşi vârstă.

„Ideea a pornit de la comentariu al unui spiriduş voluntar care scria pe Facebook, alături de o fotografie cu bunici : Mary Mariana Acum nu mai am numai cei 4 bunici oficiali
am . O multime de bunici care mi`s dragi toti:X”

In luna martie, haideţi să ne unim forţele şi să facem fericite persoanele de vârsta a III-a, oferindu-le o carte, o floare, o prăjitură.


Cei implicaţi în această campanie vor scrie o poveste despre bunica / bunicul adoptat şi vor trimite o fotografie pe adresa de e-mail:mediasulpentrucultura@gmail.com.” , comunică Jenel Marin, preşedinte al Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

Alte campanii derulate de Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură”

- Moş Crăciun nu uită pe nimeni!” împreună cu Fundaţia Andreea şi echipa de spiriduşi voluntari am donat 1000 de jucării copiilor din grădiniţele: Buzd, Dîrlos şi Curciu, dar şi unei familii cu 14 copii din Mediaş.

- O bibliotecă pentru fiecare” împreună cu Fundaţia Andreea, ANPRO, Editura Samuel şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu – proiect adoptat de pe site-ul www.sprijineducatia.ro – 600 de cărţi pentru înfiinţarea unei minibiblioteci în satul Nou, comuna Roşia

- O Ludotecă la Târgovişte” – împreună cu Asociaţia Diabeticilor şi Bolnavilor Oncologici şi Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret – 200 jucării şi jocuri pentru înfiinţarea Ludotecii în cadrul Bibliotecii Judeţene Dâmboviţa.

- Spiriduşii vin la Bibliotecă” şi „Un Bunic ajută alt Bunic” – împreună cu Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret – avem 20 de voluntari care vor colabora pe proiectele din cadrul Noului Serviciu al Bibliotecii – Biblionet – Lumea în biblioteca mea!

- Copacii te învaţă să socializezi pe Internet”- împreună cu 10 firme din Mediaş, Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, Asociaţia Creativ, Fundaţia Andreea vom face promovarea serviciilor şi al produselor prin intermediul e-mailul, determinându-i să consume mai puţină hârtie în Anul 2011 – Anul Internaţional al Pădurii.

- O carte pentru reînfiinţarea culturii la Şeica Mare” – împreună cu Asociaţia Goldkraft din Şeica Mare şi Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret şi 50 de medieşeni inimoşi care au donat cărţi pentru a reînfiinţa o bibliotecă în comuna Şeica Mare într-un spaţiu privat.