Subscribe:

luni, 5 decembrie 2011

Premiul pentru parteneriat oferit de Centrul de Voluntariat Medias



















Asociatia ''Mediasul pentru Cultura'' a primit astazi, 5 decembrie, Premiul pentru Parteneriat, in cadrul Galei Voluntarilor 2011, organizata de Centrul de Voluntariat Medias, la Sala Traube.

Cu prilejul Zilei Internationale a Voluntarilor, cei mai tineri voluntari din cadrul Centrului de Voluntariat Medias, coordonat de doamna Lucia Suciu, au sustinut un minispectacol din care nu au lipsit muzica populara, dansurile si ''micul Elvis de pe Tarnava Mare''. Au fost oferite Diplome atat voluntarilor, cat si partenerilor Centrului.

Asociatia ''Mediasul pentru Cultura'' s-a implicat alaturi de Centrul de Voluntariat in actiuni cum sunt cele din Saptamana Voluntariatului, Let's do it Romania, campanii umanitare si a fost prezentata in Ghidul Voluntarului.

duminică, 4 decembrie 2011

Asociatia ''Mediasul pentru Cultura'' si-a desemnat voluntarul anului 2011: Georgiana Opreanu


Cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarilor, Asociatia ''Mediasul pentru Cultura'' si-a desemnat voluntarii care au participat la cele mai importante Proiecte ale anului 2011. Au fost oferite Diplome si premii in carti, Titlul de Voluntarul anului 2011 fiind castigat de domnisoara Georgiana Opreanu, un voluntar activ, serios, sufletist, pe care te poti baza. Activeaza din anul 2010 si este eleva la Liceul teoretic ''St. L. Roth'', clasa a XI-a.

15 voluntari au fost parteneri activi in Proiectele educationale derulate de Asociatia ''Mediasul pentru Cultura'': ''Nu aprinde Tigara'', ''Invat sa previn cancerul la san'', dar si in campanii sociale ''Mos Craciun nu uita pe nimeni'', ''Toamna se numara ...creioanele colorate'', ''Educatia tine de mine si de tine'' (in parteneriat cu ARET Bucuresti).

Cel mai activ voluntar:

Junior Voluntar: Alin Lovacs si Roxana Borcan
Tanar Voluntar: Ionut Codita si Sergiu Tiulimeanu
Senior Voluntar: Teodora Ion si Radu Veronica

Cel mai aproape voluntar:
Judit Zsold, Magdalena Popescu, Sanda Volgyesi

Cel mai nou voluntar: Panta Roxana, Gaitanaru Sonia, Kis Janet

Parteneri Voluntari: CLT - Irina Nechita, Sonia Lazar, Diana Ritea


''Asociatia lucreaza in fiecare an cu peste 30 de voluntari in diverse proiecte, atat din Medias, cat si din tara.Voluntariatul formeaza si uneste persoane de toate varstele. Anul acesta am derulat impreuna cu acesti oameni deosebiti peste 20 de proiecte de voluntariat si campanii sociale'', declara Jenel Marin, presedintele Asociatiei ''Mediasul pentru Cultura''.

Ziua Internationala a Voluntarilor – 5 decembrie

In anul 1985 Organizatia Natiunilor Unite a declarat ziua de 5 decembrie Ziua Internationala a Voluntarilor, sarbatorita de atunci in intreaga lume.

Ziua de 5 decembrie este sarbatorita in Romania incepand cu anul 2000, cand Pro Vobis, la vremea respectiva centru local de voluntariat, a organizat prima Gala judeteana de decernare a premiilor pentru implicarea in comunitate, eveniment dedicat recunoasterii voluntarilor si celor care sprijina miscarea de voluntariat in Romania (organizatii, sponsori, finantatori, presa etc.) Modelul s-a extins ulterior si in alte localitati din tara unde exista centre de voluntariat, in fiecare an organizandu-se numeroase astfel de gale si alte evenimente dedicate zilei de 5 decembrie si voluntarilor din comunitatile respective.