Subscribe:

duminică, 3 aprilie 2011

Campania „Citeşte în siguranţă!” şi „Lumea Copiilor” , emisiunea Tatianei Albu, Radio Mediaş 725









De Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” lansează Campania: „Citeşte în siguranţă !”

De Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” lansează Campania: „Citeşte în siguranţă !”

În perioada aprilie – iunie, timp de 13 săptămâni, în fiecare sâmbătă, la emisiunea „Lumea Copiilor”, prezentată şi realizată de Tatiana Albu, la Radio Mediaş 725, copiii vor primi : cărţi, reviste cu jocuri, poezii şi poveşti, orare frumos colorate şi broşuri, ca daruri din partea Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

„Scopul acestei Campanii este acela de a contribui la educarea copiilor din Mediaş, oferindu-le reviste, cărţi specifice vârstei lor şi broşuri care promovează siguranţa lor pe Internet. Este foarte important ca generaţia de mâine din municipiul nostru să cunoască marea cultură universală ”, comunică Jenel Marin, Preşedinte al Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură”.

În fiecare an, pe data de 2 aprilie – data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen – în întreaga lume se marchează, începând din 1967, „Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret”.

Anul acesta aniversăm 205 ani de la naşterea marelui prozator şi poet danez Hans Christian Andersen (n. 2 aprilie 1805, Odense, Danemarca - d. 4 august 1875, Copenhaga), celebru pentru basmele sale binecunoscute.

Printre cele mai cunoscute poveşti ale sale se numără „Crăiasa Zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Hainele cele noi ale împăratului” şi „Răţuşca cea urâtă”. În timpul vieţii, H.Ch. Andersen a fost omagiat de Regii epocii sale şi aclamat pentru că a adus multă bucurie copiilor din întreaga Europă. Basmele sale au fost traduse în peste o sută de limbi străine şi continuă să fie publicate în milioane de exemplare în întreaga lume şi astăzi.

La concursurile organizate în cadrul emisiunii radiofonice „Lumea Copiilor”, cei mai mici ascultători care vor participa, vor citi despre micuţele Sirene din serialele de televiziune.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu