Subscribe:

vineri, 24 februarie 2012

„Mărțișoarele de Primăvară” primite de 200 de doamne din Mediaș











Șase firme din Mediaș și-au unit forțele, alături de Asociația „Mediașul pentru Cultură” pentru a capta atenția invitaților prezenți joi, 23 februarie la Restaurantul Traube din Mediaș.

Tradițiile reprezintă o punte de legătură între trecut și prezent, de aceea prin intermediul S.C. Brodante SRL am propus o călătorie în timp, pe urmele comorilor uitate ale tezaurului folcloric autohton, pentru a arăta interesul tinerilor din Comunitatea noastră pentru farmecul obiceiurilor locale.

Primul produs prezentat a fost costumul popular tradițional românesc din zona noastră, costum realizat în atelierele firmei din Mediaș, cu multă migală și inspirație, care a fost purtat cu respect și mândrie de către tinerele modele.

Astfel, Florina Neagu, imaginea S.C. Brodante S.R.L. din acest an, a avut plăcerea de a arăta, alături de domnișoare de vârsta ei, faptul că apreciază valoarea și răbdarea puse în frumusețea acestor piese de port popular.

Pornind de la tradițional, harnica și creativa firma medieșeană a conceput diverse modele, folosind motivele costumului tradițional, cărora le-a dat un aspect modern. S-au modificat culorile și tipurile de țesături, pentru a se ajunge la o bluză de tip IE, stilizată tinerește.

În salonul cochetului restaurant din centrul orașului, tinerele au primit această Primăvară purtîndu-și frumoasele ii, îmbogățite cu aplicații și broderie și vor putea asculta muzică tradițională într-un spațiu modern.

Coafurile tinerelor au fost executate de hair-stilist-ul Levente Tollas, de la Salonul Tollas, acolo unde imaginația, creativitatea și inspirația capătă forme și culori noi. Machiajul de primăvară a fost realizat de Mihaela Ianzer.

În Salonul Tollas poți beneficia și de servicii de cosmetică, tratament și masaj facial sau de măști cu aur și caviar, grație doamnei Anca Stoia.

Fetele au prezentat nu doar costume populare, ii tradiționale ori stilizate, rochii și bolerouri cu aplicații, ci și bijuteriile de la firma Teka Bijoux. Aceste bijuterii se adresează femeilor inteligente, elegante, puternice care știu să preia din tendințele modei, elemente care să le avantajeze estetic.

Una din recomandările specialiștilor în materie de bijuterii, pentru anul 2012, este să se poarte piese masive, colorate și deosebite, lanțuri extravagante, coliere și brățări supradimensionate, care au rol mai mult decât de a completa pur și simplu ținuta pe care o purtați.

Culoarea anului 2012 este o nuanță de portocaliu – roșcat.

Bijuteriile purtate de tinerele prezente joi seara, la Restaurantul Traube, au fost realizate din pietre prețioase sau semiprețioase, combinate cu elemente metalice exclusiv din argint, fiind lucrate manual în atelierul firmei din Mediaș, de către designerii și bijutierul acesteia.

Mărțișoarele nu au fost prezentate doar ca oferta de produse a celor două firme. Primăvara a fost chemată și de Georgiana Opreanu, Andreea Petac și Daria Rus, eleve ale liceelor „St. L. Roth” și „Axente Sever” din Mediaș.

Versurile au aparținut scriitorilor Magda Isanos, George Bacovia și Lucian Blaga, pornind de la aerul călduț al primăverii care pare sa vină în curând, colorate cu notele de iubire, aduse de sărbătorile de Sfântul Valentin si de Dragobete.

Februarie este luna iubirii, de aceea am ales cele mai frumoase piese de dragoste interpretate la pian de : Bucur Timotei de la Școala Națională de Gaz, alături de Sonia Cristea, Iulia Rusu, Andrei Ciortea, elevi pregătiți de prof. Daniela Spinean.

Vasile Butulescu spunea că atunci „Când soarele ne privește dintr-un alt unghi, vine primăvara!”

Profesoara Daniela Spinean a privit primăvara dintr-un alt unghi, acela al muzicii și a încheiat seara în aplauzele doamnelor și domnilor care aduc mărțișoare și primăvara la Mediaș.

Fotografierea acestui eveniment a fost asigurată de FOTORecord Studio. Având o experiență de peste 60 de ani în arta fotografică, studioul situat pe strada I.G. Duca din municipiul nostru.

Mulţumim celor care ne-au susţinut pentru buna desfășurare a acestui eveniment, atât în mediul online, cât şi în cel offline.

Parteneri media au fost : Nova TV, ziarele Monitorul de Mediaş, Tribuna, Rondul de Sibiu, Radio Mediaş 725 şi Radio Ring.

Bloggeri parteneri : Vasile Antipa, Mircea Hodârnău, Ion Gârnod şi blogul „Bibliothèque Café”.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu