Subscribe:

duminică, 20 decembrie 2009

Asociaţia realizează Proiectul "Sculptura fără graniţe"

Asociaţia Mediaşul pentru Cultură vă invită să participaţi la un proiect cu tema: Sculptura fără graniţe. Acest proiect are ca şi scop promovarea operelor sculptorului Laszlo Kutas din Sopron (Ungaria), oraşul înfrăţit cu Mediaşul, creşterea imaginii muzeului dumneavoastră într-un oraş turistic, precum Sopron.
Artistul maghiar a fost prezent în municipiul de pe Târnava Mare cu ocazia celei de a IV-a ediţii a Festivalului Mediaş, cetate medievală.
Expoziţia cu vânzare propusă spre găzduiere în 25-29 iulie 2009 la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul Vâlcea este formată din 30 de lucrări în bronz, reprezentări feminine, în diferite ipostaze.
Frumuseţea doamnelor şi domnişoarelor lui Kutas a stârnit admiraţia bărbaţilor şi gelozia femeilor care au apucat să viziteze expoziţia la Biblioteca Municipală St.L.Roth Mediaş în luna iulie 2008.
http://www.sibianulonline.ro/ultima-ora/femeile-din-bronz-ale-lui-kutas-expuse-la-medias-2772745


Laszlo Kutas are 72 de ani şi s-a născut la Budapesta, dar a început să studieze artele plastice la Sopron la şcoala renumitului Erno Agoston. Din 1952 Sopron a devenit oraşul de suflet al artistului, care datorită muncii creatoare pe care a depus-o şi în folosul oraşului a fost supranumit Soproneanul Absolut. Nu mai puţin de 39 de piese ale sale decorează grădinile publice, parcurile sau pieţele oraşului Sopron. Statuetele, din care o parte au fost prezentate la Mediaş, a început să le zămislească de acum 30 de ani, iar în prezent a ajuns la o colecţie de circa 120 de piese, care sunt răspândite în expoziţii pe tot mapamondul, la New York, Tokyo, Seul, Londra, Helsinki, Ravena, Amsterdam sau Varşovia.
În Sopron are deschisă o Galerie de Artă ce poartă numele Marry Poppins.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu