Subscribe:

duminică, 25 septembrie 2011

15 voluntari ai Asociatiei au spus: "Let's do it Romania"


































Ziua de 24 septembrie 2011 a fost o zi speciala pentru voluntarii Asociatiei"Mediasul pentru Cultura''. Cei 15 voluntari s-au impartit in mai multe grupe atat in oras, cat si in afara acestuia. Dupa ce au imbracat tricourile de voluntari, s-au inarmat cu saci si manusi au plecat sa adune gunoiul menajer, pet-urile aruncate pe te miri unde si alte obiecte pe care nici nu stii in ce categorie sa le incadrezi.

9 voluntari insotiti de Antonela Sofia Barbu, vicepresedinte MPC au ales sa dea o mana de ajutor voluntarilor juniori de la Centrul de voluntariat condus de doamna Lucia Suciu, iar 7 voluntari condusi de prof. Teodora Ion si voluntarul Ionut Codita au participat la actiunea de curatenie inafara orasului.

Cu mic, cu mare am mers in Oraselul Copiilor, pentru a face parcul sa straluceasca in luminile soarelui de toamna. Asa ca am spalat leaganele, toboganele, am maturat si am strans gunoaiele de pe jos.

Cei mici au adunat castane pentru a confectiona diverse obiecte de toamna, la gradinta si au participat la Concursul: "Personajele din povesti pastreaza curatenia?"

Pentru raspunsurile corecte, toti cei prezenti au primit din partea Asociatiei: ursuleti, iepurasi, catei si alte animalute. Acum toata lumea stie ca Alba ca Zapada nu arunca mere pe jos, ca Cenusareasa e harnica, pana si iezii, purcelusii si ursuletii din padure participa la curatenie, iar daca ai noroc, pe jos poti gasi monede, asa cum a gasit cocosul din "Punguta cu doi bani".

Impreuna cu cei 15 copii au fost prezenti cativa parinti, dar si directorul DMCSTT, Lucian Costea, profesorii Radu Veronica, Tibori Violeta, Craciun Marina de la Colegiul Mediensis, Augusta Brasoveanu de la Scoala cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu", Nicula Iustina si Budescu Aurelia de la Gradinita Nr.12.

In ziua de 24 septembrie 2011, cei 15 voluntari au strans 60 de saci impreuna cu echipele din Medias si zona.

duminică, 11 septembrie 2011

10 voluntari ai Asociației „Mediașul pentru Cultură” la MECEFF



































































































Timp de 7 zile, zece voluntari ai Asociației „Mediașul pentru Cultură” s-au implicat în cel mai important eveniment cultural al anului 2011 din orașul nostru : „Mediaș Central European Film Festival”.

Astăzi este ultima zi de MECEFF. Cele 7 zile au trecut repede și voluntarii au alergat ca albinuțele, în stânga și în dreapta. Ne-am dedicat, cu răbdare și cu profesionalism, invitaților festivalului : jurnaliști, artiști, membrii ai juriului și tuturor evenimentelor începând de la promovare, acreditări, la deschiderea Centrului de presă, între orele 9.00 – 20.00.

Activitatea voluntarilor noștri a fost surprinsă în fotografii. Pe lângă activitățile la care am participat, am fost și fotograful grupului de voluntari MPC.

Ce a însemnat MECEFF pentru voluntari ?

Am primit următoarele răspunsuri:

„ MECEFF..a însemnat pentru mine șapte zile în care am învățat lucruri noi, șapte yile în care am cules experiență de pe câmpul voluntariatului, șapte zile pline, dar în același timp distractive. MECEFF, abia aștept anul viitor!” ( Georgiana Opreanu - Liceul teoretic „St. L. Roth”).

„Pentru mine, MECEFF a însemnat o experiență complet nouă, care mi-a plăcut enorm. A însemnat începutul unei cariere de voluntar în care sper ca realizările mele să crească vizibil. A fost o săptâmână obositoare, dar și interesantă în același timp. Sper ca MECEFF să devină tradiție!” (Sergiu Tiulimeanu, Liceul teoretic „Axente Sever”).

„Este pentru prima dată când Mediașul are o vizibilitate extraordinară privind din capitalul României, datorită Festivalului de Film, organizat în orașul de pe malurile Târnavei Mari. MECEFF 2011 a captat interesul pentru ceea ce se întâmplă cultural în străvechiul burg transilvan, aducând speranțe că, împreună cu realizările sale sporite să îl facă mai vizitat și s aducă mai mulți turiști pe aceste meleaguri. ” (Jenel Marin , președintele Asociației „Mediașul pentru Cultură”).

„MECEFF a fost o experiență frumoasă. M-am reîntâlnit cu jurnaliști din țară, am cunoscut jurnaliști internaționali, actori și voluntari care au lucrat în echipă și s-au bucurat împreună. Am surprins în fotografii ceea ce mi-a captat atenția în mod deosebit și am participat pentru prima dată la emisiunea „Bună dimineață, Transilvania!” cu Irina și Dodo, transmisă în direct de la Sala Traube. MECEFF a însemnat și revederea cu Horia Dicher, autorul cărții „Manuscrise pământene”, colegul meu din școala generală. MECEFF a crescut vizibilitatea Mediașului, a Primăriei, a Direcției pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret și a Bibliotecii Municipale „St. L. Roth” - CIP - Biblionet. MECEFF a a dus 33 de invitați spre Centrul de presă și au fost peste 1300 de accesări în cele 7 zile, pe paginile dedicate Festivalului, presa online, e-mail și The Internet Movie Database. (Antonela Sofia Barbu, vicepreședinte MPC)


A fost o experiență plăcută prin care mi-am făcut noi prieteni, noi cunoștințe despre filme, actori și regizori.
Am avut ocazia să-i cunosc pe Excelența Sa, Ambasadorul Israelului în România, domnul Dan Ben-Eliezer, pe marele actor Victor Rebengiuc și alți actori. Experiența de voluntar la MECEFF 2011 a fost obositoare, dar foarte plăcută și mă gândesc să particip și la ediția de anul viitor.

Nu uitați, vă aștept pe toți și în 2012 la Mediaș Cultural European Film Festival, ca vă întâlniți cu filme bune, actori extraordinari și cu distracție în stil MECEFF”. (Ionuț Codiță, Școala Națională de Gaz)

„MECEFF a însemnat un mod de promovare a orașului nostru și a României, dar și o manieră de promovare a cinematografiei românești. Mi-am îmbogățit cunoștințele cinematografice cu noile pelicule vizionate. Lucrând într-o echipă de tineri voluntari m-am simțit utilă și am fost bucuroasă să fiu primită cu entuziasm. Datorită acestui Festival sper că orașul nostru a devenit mai cunoscut și că vom avea mai mulți turiști, care să ducă faima acestor meleaguri transilvănene. Aștept cu interes ediția a II-a a MECEFF ! (Sanda Volgyesi – din Proiectul „BuniNet”)

“7 zile frumoase … 7 zile de experiență nouă … 7 zile pe care sper că se vor repeta … 7 zile în care am cunoscut critici de film, actori extraordinari …am cunoscut-o pe Tamar Alkan, o tânără actriță israeliană care a fost protagonista filmului Ghei Oni – Valea puterii”. (Judit Zsold- din Proiectul „EduCultNet”)

Voluntarii MECEFF:
- Ionuț Codița - Școala Națională de Gaz
- Diana Tutelea - Școala Națională de Gaz
- Izabella Kiss - Școala Națională de Gaz
- Georgiana Opreanu - Liceul teoretic „St. L. Roth”
- Daria Rus - Liceul teoretic „Axente Sever”
- Sergiu Tiulimeanu - Liceul teoretic „Axente Sever”
- Sanda Volgyesi - Buninet
- Judit Zsold - EduCultNet
- Antonela Sofia Barbu - vicepreședinte MPC
- Jenel Marin - președinte MPC
















Premii pentru voluntarii Asociației „Mediașul pentru Cultură”


















În perioada 8 - 12 august 2011, la Stâna de Vale, judeţul Bihor, a avut loc Tabăra Naţională de Voluntariat, organizată în cadrul Concursului Naţional de Voluntariat „Pentru noi oamenii”. Competiţia a fost iniţiată de Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” Beiuş şi înscrisă în Calendarul Activităţilor Extracurriculare Regionale şi Interjudeţene pentru anul şcolar 2010-2011 . Dintre echipele înscrise în proiect, au fost prezente în tabără cele 10 finaliste.

Şcoala Naţională de Gaz Mediaş a obţinut premiul I cu Proiectul „Nu aprinde ŢIGARA!”, proiect derulat în municipiul nostru şi iniţiat de către Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură”, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „St.L.Roth ” şi Asociaţia „Mediaşul nostru”. Proiectul educaţional „Nu aprinde ŢIGARA !” a fost sprijinit de Consiliul Local Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret şi cofinanţat de către Consiliul Judeţean Sibiu prin Centrul Cultural Interetnic „Transilvania”.Şcoala Naţionala de Gaz a fost reprezentată de echipajul format din coordonatorul proiectului la nivelul Şcolii, prof. Ion Elena Teodora şi elevii Codiţă Ionuţ şi Celmare Raul din clasa a IX-a Tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului.

În tabără, elevii au participat la o serie de activităţi recreativ-distractive de muzică, dans, desen, teatru, jocuri sportive şi limbi moderne, voluntarii participând şi la un workshop de prevenire a violenţei Youth action on violence” din cadrul Programului European de prevenire a violenţei “JUMIGG – Tineri multiplicatori împotriva violenţei” (2011 – 2013) implementat în România de Asociaţia Europeană Pentru Apărarea Drepturilor Omului – AEPADO cu sprijinul financiar al Comusiei Europene prin Programul Dafhne. coordonat de domnul Gabriel Brezoiu, reprezentant AEPADO Bucureşti.

În acelaşi timp, cadrele didactice prezente în Tabara Naţională de Voluntariat au participat la workshopul “Bazele managementului de proiect – o modalitate de eficientizare a proiectelor educaţionale de prevenire a violenţei’, eveniment care face parte din acelaşi proiect implementat de AEPADO.

Tot în tabără, a fost organizat şi un concurs de proiecte de voluntariat concepute de către echipaje pe loc. Echipa medieşeană s-a remarcat şi de această dată, obţinând premiul I, pentru proiectului cu tema „Îngrijim spaţiile verzi !” (temă trasă la sorţi din cele 10 teme pregătite de organizatori).

Punctul culminant al taberei a fost în ultima seară – seara focului de tabără, prin organizarea de către un grup de elevi (Cine oare? Medieşenii, sibienii şi beiuşenii!), a unui concurs surpriză de Miss şi Mister Stâna de Vale.

Tabăra a avut un real succes, fiind apreciată de elevii şi profesorii participanţi , care s-au despărţit cu greu de zona pitorească în care aceasta a fost organizată, de gazdele noastre:elevii şi profesorii de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” Beiuş, dar şi de echipa din Mediaş cu care au legat prietenii şi parteneriate prin intermediul cărora vor avea ocazia să secunoască mai bine.